Arbeidsbåter

Mange typer design for bruksområde innen service- og havbruksnæringen

Tilbake til oversikten
MS OSPØY
Heimli o.nr.
0230
Verksted
FMV AS, b.nr. 210
L x B
14,95 x 8,00 m
Design
HFMV W15 Josdal
Navn
MS OSPØY
Rederi
Lerøy Vest AS
Levert
2015

MS OSPØY

Arbeidsbåten «Ospøy» b.nr. 210 ved Fitjar Mek. Verksted AS ble i 2015 levert til rederi Lerøy Vest AS /Sjøtroll Havbruk AS, Bekkjarvik. 

Fartøyet er designet av Heimli Ship Design og FMV AS i tett samarbeid med rederiet.

HFMV W15x8 Josdal er en katamaran arbeids- og lokasjonsbåt med egenskaper som gjør at den kan utføre mange varierte arbeidsoppgåver og oppfyller behovene til effektiv drift for kunden.

 

Maskineri

Fremdriften besørges av to stk. Nogva Scania dieselmotorer som hver utvikler 370 hk, og som er koblet til to Nogva HC 168-C reduksjonsgear og to Nogva 1131/65 propeller. Strøm produseres av et Nogva Nanni QLS13T marine aggregat på 11,1 kW og Leroy Somer generator.

Styremaskin er fra Sleipner og ror fra FMV/ NV Services. Videre er fartøyet utstyrt med en PMH sidethruster på 50 hk, levert av Nik. Haugrønning.

Pumpeleveransene kommer fra Vest Jet og Grundfos, og Wema tankmåler er fra Maritim Båtutstyr. Isoleringsarbeidet er utført av Rockwool, og Bunker Oil Bergen har supplert smøreolje. Varmevekslere av type APV Heat Exchanger er fra A/S Norco Oslo. O.S Solhaug har levert AOS alarmsentral.

 

Dekksutstyr og innredning

Bergen Hydraulic har levert en Palfinger PK50002 kran med rekkevidde på 16 meter. En 20 tonns vinsj og to capstans er fra PMH, levert av Nik. Haugrønning. Vinduer er fra Marine Aluminium, og produksjonsdeler kommer fra NV Services. Ståldører er levert av Libra-Plast. Lanterner og lyskastere er O.S. Solhaug leveranser, og innvendig LED belysning kommer fra Hellanor. Båten er oppmalt med malingsprodukter fra Hempel, og redningsutstyret er fra Survitec/Mare Safety.

Innredningsarbeidene er utført av Lido Marine som også har levert innredningspaneler og -dører, samt møbler og bropulter. Toalettsystemet kommer fra Brødrene Dahl. Elektroarbeidene er utført av FMV og Vassnes Power med hovedtavle fra sistnevnte.

Vico har levert elektronisk broutrustning med blant annet Simrad radar, ekkolodd og autopilot, Silva magnetisk kompass og Sailor VHF. Fartøyet er utstyrt med GSM varsling fra Vico av type Mosaic.


HOVEDDATA

Lengde o.a. 14,95 m
Bredde 8,00 m
Dybde i riss 2,55 m
Brennolje 3 m3
Ferskvann 2 m3

UTSTYRSLISTE

Hovedmotor 2xNogva Scania á 370 HK
Gir 2xNogva HC 168-C
Propeller 2xNogva 1131/65
Kraner 1xPalfinger PK50002(M)E
Vinsj 1x20 t.